Landets lykkeligste håndboldliga samles i Jyske Bank Boxen

Foto: LykkeLiga.
dato

1. juni 2024 mødes flere end 900 håndboldglade børn og unge til sæsonfinalen LykkeCup, som for fjerde gang finder sted i Jyske Bank Boxen i Herning.

Der er dømt konfetti, krammere og kampgejst for alle pengene, når Jyske Bank Boxen 1. juni lægger gulv til landets lykkeligste håndboldcup. Flere end 900 håndboldhelte fra LykkeLiga tørner sammen i sæsonfinalen LykkeCup, hvor håndboldkampe og fællesskab krydres med koncerter, gallafest og gode oplevelser.

LykkeLiga er Danmarks lykkeligste håndboldliga for børn med udviklingshandicap, som handler om at skabe positive fællesskaber og afmystificering i samfundet. Selvom håndbolden er i centrum, skal spillerne og deres familier også hyldes med koncert, konfettikanoner, besøg af prominente gæster, legeland og gallafest.

Årets underholdning bliver blandt andet ved det helt nye band The Lykkeligans - et konceptband designet til børn og unge med funktionsnedsættelse. Bandet består af karaktererne LykkeLucy, LykkeLeif, LykkeLiam m.fl., som sætter gang i dansegulvet både om eftermiddagen og om aftenen. 

For initiativtager og direktør i LykkeLiga, Rikke Nielsen, er netop de festlige indslag lige så vigtige som håndbolden:

"LykkeCup er en fejring af vores stjerner. Ud med diagnoser og ud med begrænsninger, til LykkeCup er vi alle verdensstjerner, og dét skal fejres", lyder mantraet. 

Danmarks lykkeligste liga
Det populære håndboldfællesskab LykkeLiga blev grundlagt i 2017 af tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen, som selv har en datter med Downs syndrom. Da Rikke manglede et håndboldhold til datteren Magda, startede Rikke selv et hold i 2016, hvortil LykkeLiga et år senere udsprang fra. På ganske få år er LykkeLiga vokset eksplosivt som Danmarks lykkeligste håndboldliga for børn og unge med et udviklingshandicap. I dag er LykkeLiga repræsenteret i håndboldklubber over hele Danmark, Grønland, Færøerne og i Tyskland.

Herning Kommune har indgået en treårig aftale med arrangementet, som også er støttet af MCH.

LykkeCup 2024 finder sted i Jyske Bank Boxen lørdag 1. juni og er åbent for alle, der har lyst til at opleve Danmarks lykkeligste håndboldcup. Entrébilletter kan købes ved indgangen.

Kilde: MCH
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.