Stærk VM-lette skriver ny kontrakt med Blue Fox

Foto: Herning Blue Fox.
dato

Herning Blue Fox kan sætte kryds ved en vigtig spiller i den midtjyske defensiv, med underskriften på en ny kontrakt fra lettiske Oskars Cibulskis.

Den nu 36-årige lettiske og bundrutinerede landsholdsback Oskars Cibulskis er klar til at trække den navyblå trøje med nummer 27 over hovedet til næste sæson også. Det står klart efter et gensidigt fantastisk samarbejde i den netop forgangne sæson, hvor Oskars viste højt niveau gennem 50 kampe, bl.a. med 21 point til følge. Men endnu vigtigere fik han lukket godt ned for modstanderne med sin store fysik, alt sammen uden at pådrage sig en masse udvisninger, hvor det blot blev til 10 udvisningsminutter på samtlige kampe.

Det tegner naturligvis et billede af rutine og skills, når man holder sig nede på så få strafminutter trods den robuste størrelse.

Erfaringen viser sig også gennem en rigtig flot +/- statistik hele sæsonen igennem, og når man så samtidig krydrer en flot sæson hos blårævene med endnu et ishockey VM, hvor man lå i top-3 på lettisk istid og endvidere vendte et truende nederlag mod slovakkerne med et vanvittigt hug fra blå i de døende minutter af kampen, ja, så er det en yderst tilfreds Sportsdirektør for herningenserne som kan sætte endnu et vigtigt kryds på holdkortet.

”Oskars er en meget erfaren back, der bringer stabilitet og international klasse til vores back kæde. Han kommer fra endnu en god vm-turnering, hvor han spillede mange minutter for Letland bl.a. også i deres powerplayformation. Jeg synes vi så Oskars’ høje niveau gennem hele sæsonen og især i slutspillet, og glæder mig til at se ham endnu en sæson hos Blue Fox”, fortæller Sportsdirektør Peter Regin.

Oskars Cibulskis har med en sæson i den danske Metal Liga og endnu et VM for Letland, bygget endnu mere på et i forvejen imponerende CV. Her kan man dykke ned i hele 10 sæsoner i KHL og næsten 400 kampe. Oskars kom til Danmark fra tjekkiske Rytiri Kladno der ejes af NHL legenden Jaromir Jagr, i øvrigt en liga som Oskars Cibulskis har repræsenteret i 251 kampe over 5 sæsoner.

Når man dertil lægger kampe i den østrigske EBEL-liga, kampe i den svenske SHL-liga, 50 kampe i den danske Metal Liga og ikke mindst 13 år samt nu mere end 200 lettiske landskampe, så står man tilbage med en spiller der har spillet på et virkeligt højt niveau siden hans allerførste senior år tilbage omkring 2008.

Der er selvsagt glæde på heden med den nye kontrakt og endnu en sæson med Oskars Cibulskis i bagkæden. Kontrakten med den hårdtarbejdende lette er som altid og naturligvis betinget af den endelige godkendelse fra Danmarks Ishockey Union.

Stærk VM-lette skriver ny kontrakt med Blue Fox 1

Kilde: Herning Blue Fox
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.