Undersøgelse viser: Vestdanmark lytter mest til lyderbøger - og gerne til fantasy og personlig udvikling

Profilbillede
dato

Danskerne er vilde med lydbøger, og der bliver lyttet til lydbøger i alle landsdele af Danmark, men modsat sidste års undersøgelse, bliver der nu lyttet allermest i Jylland.

Lydbogsstreamingtjenesten, Mofibo, undersøger hvert år danskernes brug af lydbogsmarkedet. 

Udersøgelsen, der er blevet til i samarbejde med Megafon, viser hvordan danskernes lyttevaner er, de regionale forskelle i hvad vi lytter til, samt hvad vi laver, imens vi lytter.

Ifølge undersøgelsen er Region Midtjylland den mest aktive lydbogslyttende region, idet 22 % af midtjyderne lytter mindst én gang om måneden.

Det er en stigning på 5 % i forhold til 2022. Den største stigning findes dog i Region Syddanmark, der er gået hele 7 % frem til i alt 20 %.

Region Nordjylland er ligeledes gået frem i lytningen med 2 % til samlet 21 %. Dermed har de jyske og fynske regioner overhalet Region Sjælland (18 %) og Region Hovedstaden (17%).

Der er desuden regionale forskelle, når det kommer til præferencer for genrer: Krimi og spænding er stadig den klart mest populære genre, ligesom at romaner er at finde i top-3 for alle regioner.

Den sidste top-3 genre afviger dog regionerne imellem: Her kan nordjyderne bedst lide fantasy, midtjyderne er til personlig udvikling, og de tre øvrige regioner foretrækker biografier.

Er du nysgerrig på at vide mere? Læs mange flere fakta om Danskernes lydbogsvaner 2023 og hvordan der lyttes rundt om i landet, hvornår vi lytter, og hvad vi lytter til i den fulde rapport her.

Kilde: Mofibo / Megafon
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.